Potovanje po Republiki Južna Afrika

Durban, Johannesburg, Cape Town, Pretoria, Afrika, Južna Afrika

* Cape Town z okolico (Table Mountain, rt Dobrega upanja, vinska dežela)

* safari v Krugerjevem parku - enem največjih parkov v Afriki

* Johannesburg z obiskom muzeja Nelsona Mandele

* vožnja skozi državico Svaziland in obisk plemena Zulujev

* vključene vse vstopnine, večerje, dve vinski degustaciji

* polet predviden s priznano letalsko družbo Emirati

Program

1. DAN

SLOVENIJA - EVROPA - REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA

V popoldanskih urah zbor potnikov na bližnjem letališču in polet z vmesnim prestopanjem proti Cape Townu.

2. DAN

CAPE TOWN IN MIZASTA GORA 
večerja, nočitev 

Dopoldne pristanek v Cape Townu, mestu, ki velja za enega najlepših v Afriki. Ogledali si bomo zgodovinsko jedro mesta, grad Dobrega upanja, anglikansko katedralo svetega Jurija, malajsko četrt, kjer so močan pečat pustili Nizozemci. Popoldne se bomo zapeljali do bližnje „Mizaste gore“ (Table Mountain), ki se mogoč- no dviga nad mestom in s katere se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in okolici in velja za eno glavnih zanimivosti mesta oz. okolice. Zvečer nastanitev v hotelu, večerja.

3. DAN

RT DOBREGA UPANJA IN BOTANIČNI VRT KIRSTENBOSCH 
zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj vožnja skozi ribiške vasice in slikovito pokrajino do Chapmans Peaka, od koder so čudoviti razgledi in naprej do znamenitega rta Dobrega upanja - točke kjer se stikata Atlantski in Indijski ocean. Točko so pred več kot 500 leti prvi dosegli Portugalci, prvi pa ga je obšel znani raziskovalec Vasco da Gama. Povzpeli se bomo tudi do svetilnika in obiskali plažo Boulders, kjer domujejo pingvini. Sledi povratek v Cape Town, kjer bomo za konec dneva obiskali še botanični vrt Kirstenbosch iz 17. stoletja, ki hrani mnoge rastline iz Afrike in ostalih celin in velja za enega najlepših na svetu.

4. DAN

VINSKA DEŽELA, STELLENBOSCH IN FRANSCHHOEK
zajtrk, večerja, nočitev

Danes bomo raziskovali zaledje Cape Towna, ki je znano vinorodno področje. Južnoafriška vina v zadnjih letih dobivajo vse večjo veljavo, kar bomo imeli priložnost spoznati tudi mi. Imeli bomo dve vinski degustaciji, enkrat tudi pokušino tipičnih lokalnih sirov, sprehodili pa se bomo tudi skozi vinsko klet. Nato se bomo podali proti mestu Stellenbosch, za Cape Townom drugemu najstarejšemu mestu province, ki je znano po velikem številu hrastov, sicer pa ga krasi zanimiva arhitektura iz 17. in 18. stoletja. Še kratek postanek v Franschhoeku, zvečer pa povratek v Cape Town.

5. DAN

CAPE TOWN - DURBAN - HLUHLUWE 
zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj prevoz do letališča in polet proti Durbanu. Po pristanku se bomo podali na pot proti pokrajini Natal, ki je znana po plantažah sladkornega trsa. Obiskali bomo tipično vas plemena Zulu, največje etnične skupine južne Afrike, kjer nam bodo predstavili njihove tipične plese in pesmi, po želji in ob doplačilu bomo imeli tudi kosilo. Nadaljevanje vožnje do kraja Hluhluwe. Tu se bomo podali na naš prvi krajši afriški safari, kjer bomo imeli prvo priložnost srečati se z bogato afriško favno. Večerja v hotelu.

6. DAN

HLUHLUWE - SVAZILAND 
zajtrk, večerja, nočitev 

Današnji dan bomo namenili vožnji po državi Svaziland. Država je nekoč spadala pod vladavino Britancev, danes pa je to samostojna kraljevina, v kateri so številni narodni parki. Večerja v hotelu.

7. DAN

SVAZILAND - KRUGERJEV NARODNI PARK
zajtrk, večerja, nočitev 

Nadaljevanje vožnje proti severu do Krugerjevega parka, enega največjih narodnih parkov v Afriki, ki se razteza na pribl. 20.000 km2 površine. Park obstaja že več kot 100 let. V njem prebiva več kot 140 vrst sesalcev (največ v Afriki), čez 100 plazilcev (vključno s krokodili) in več kot 500 vrst ptic. Nastanitev v lodgih, večerja.

8. DAN

KRUGERJEV NARODNI PARK 
zajtrk, večerja, nočitev

Podali se bomo na celodnevni safari po Krugerjevem parku, kjer bomo z malo sreče lahko opazili tudi „Big five“, ki ga sestavljajo levi, leopardi, nosorogi, sloni in bivoli. Nočitev v lodgih in večerja.

9. DAN

KRUGERJEV NARODNI PARK - KANJON BLYDE RIVER - PRETORIA - JOHANNESBURG 
zajtrk, večerja, nočitev

Poslovili se bomo od Krugerjevega parka in se preko slikovite pokrajine Drakensberg podali proti Johannesbergu. Na poti se bomo ustavili v znamenitem kanjonu reke Blyde, ki velja za enega največjih na svetu, in kjer bomo lahko občudovali zanimive skalnate formacije, ki so nastale skozi milijone let. Skozi pokrajino Transvaal bomo nadaljevali pot do Pretorie, ene od treh uradnih prestolnic države, ki se ponaša čudovitimi zgradbami različnih stilov, ki so posledica različnih kulturnih vplivov iz preteklosti. V kolikor bo čas dopuščal, kratek postanek, nato pa nadaljevanje do Johannesburga in nastanitev v hotelu. Večerja.

10. DAN

JOHANNESBURG - EVROPA
zajtrk, kosilo

Po zajtrku sledi celodnevni ogled Johannesburga, ki je z desetimi milijoni prebivalcev največje mesto v JAR, velja pa za ekonomsko središče države in glavno vstopno/izstopno točko v državo za mnoge tuje turiste. Ogledali si bomo glavne zanimivosti kot so predmestje Houghton, se zapeljali mimo Hillbrowa, Towerja in stolpa Brixton, se ustavili v Afriškem muzeju in obiskali tudi črnsko četrt Soweto z muzejem Mandela, ki je bila v dvajsetem stoletju središče upora proti zloglasni politiki apartheida. Sledi prevoz na letališče in polet z vmesnim postankom proti Evropi.

11. DAN

PRIHOD V EVROPO

V dopoldanskih urah pristanek na bližnjem letališču.

Cena:od 2.699NA OSEBO

29.10.2019 ZAGOTOVOLJENO

30.01.2020

20.03.2020

23.04.2020

03.05.2020

MOŽNA DOPLAČILA

VIZUM (95 € / oseba )MIN 10-14 POTNIKOV (330 € / oseba )